בניה ירוקה
לאורך השנים האחרונות, המודעות שלנו כלפי איכות הסביבה הולכת וגוברת. לאור העובדה שמבני מגורים, תעשייה ועוד פולטים מזהמים רבים לאוויר, עלינו לעשות ככל שביכולתנו לשמור על משאבי הטבע והאנרגיה העומדים לרשותנו. ישנן דרכים שונות לבצע זאת, כאשר אחת הדרכים המרכזיות לשם כך כוללת בנייה ירוקה. הבנייה הירוקה הינה פתרון רב-תחומי הכוללת פרמטרים שונים לאורך שלבי התכנון, הבנייה והפיתוח – תוך התחשבות בסביבה בה המבנה יבנה ויקבל צורה: החל מסוגיות הנוגעות לבחירת האתר בו הולך להיבנות בניין המגורים או המשרדים, האם הבנייה היא צפופה, חסכון משמעותי במים ובצריכת האנרגיה ועוד – קבוצת אלימלך בינוי מתמחה בעבודות תכנון ובדיקה אלו, לצד ביצוע עבודות ניהול אתר הבניה, איכותו של המבנה והאם דייריו יזכו לאוורור נאות של החדרים ולנוף מרהיב.
יתרונותיה הרבים של הבנייה הירוקה
כאמור, מטרתה של הבנייה הירוקה הינה, בראש ובראשונה, לצמצם את ההשפעה השלילית של בנייני מגורים ומשרדים על איכות הסביבה. ובזכות שימוש בפתרונות טכנולוגיים מתקדמים; פתרונות העומדים בתקנים המחמירים ביותר – ניתן להוציא תכנית זו אל הפועל ובהצלחה רבה. בשל כך, הבנייה הירוקה קוצרת פירות רבים. מהם היתרונות של הבנייה הירוקה ומדוע היא כה מומלצת? נסביר זאת בנקודות הבאות:
- כמות הפסולת המיוצרת באתרי הבנייה פוחתת משמעותית.
- החיסכון הרב באנרגיה מתבטא בחשבונות חשמל נמוכים – עד לכדי 30% פחות לעומת בניינים אשר לא נבנו בהתאם לסטנדרט הבנייה הירוקה.
- בשל השימוש בחומרי גלם ובשיטות פעולה מתקדמות, התחזוקה והטיפול בבית אינם מצריכים עבודה מאומצת או יום-יומית – להיפך. בהתאם לכך, הדיירים חוסכים בעלויות רבות לאורך תקופת מגוריהם במבנה זה.
- תכנון המבנים עצמם מתבצעים על ידי אדריכלים והגורמים המוסמכים לכך; בעלי מקצוע בעלי הכשרה והבנה מקיפה בתחום הבניה הירוקה. כך, לצד בנייה מעוצבת ואסתטית, תוכלו לגור או לעבוד במבנים אשר יפיקו את המיטב מהמיקרו-אקלים. וזאת, בשל תכנון רחב היקף הלוקח בחשבון היבטים כדוגמת טופוגרפיה, כיווני אוויר ועוד.
מהי בנייה ירוקה?
בנייה ירוקה, המוכרת בלועזית בתור green building , מתבססת על היבטים רב-מערכתיים; היבטים הכוללים דרישות גבוהות בעת התכנון, הבנייה והתפעול של בנייני מגורים, משרדים ותעשייה – תוך רצון לחסוך במשאבים השונים: מאנרגיה, מים, ועד חומרי הגלם השונים. במילים אחרות, מדובר בשיטת בניה הלוקחת בחשבון את השהייה של הדיירים והעובדים בתוך המבנה – תוך צמצום הפגיעה במשאבים הטבעיים.
חשוב לציין כי נהלי הבנייה הירוקה נחקקו בשנת 2005 כחלק ממדיניותו של המשרד להגנת הסביבה ושל מכון התקנים. כעבור מספר שנים, ב-2011, חוק ת"י מספר 5281 קיבל תיקון. במסגרת תיקון לחוק הבנייה הירוקה, המוכרת גם בתור בנייה בת-קיימא, ניתן להחיל את סוג בנייה זה לא רק על מבנים המיועדים למגורים ולמשרדים. למעשה, ניתן להחיל אותו גם על סוגי מבנים נוספים – חדשים וקיימים כאחד (כאשר הכוונה היא גם למבנים הזקוקים לעבודות שיפוץ).
ללכת בד בבד עם הקדמה – בזכות הבנייה הירוקה
הבנייה הירוקה מציגה תפיסת עולם רחבה; תפיסת עולם הרואה חשיבות גבוהה באיכות הסביבה ושמה לה למטרה לתכנן היטב כל מבנה ומבנה, תוך חשיבה מחוץ לקופסא כיצד ניתן לחסוך באנרגיה, במים ובמגוון חומרי גלם. אנו, צוות העובדים של קבוצת אלימלך בינוי מתמחים בתכנון, בנייה, פיקוח וניהול אתרי בנייה בהתאם לתקנים שנחקקו בממשלה. למעשה, אנו פועלים תוך שליחות אידיאולוגית המתבססת על עקרונות הבנייה הירוקה – תוך שיתוף פעולה מלאה עם הרשויות המקומיות והמועצות ברחבי הארץ.